Banc de llet materna

refill-for-will-1314036-640x480

Ja fa 5 anys que es va inaugurar el Banc de llet materna a Catalunya. Des d’aquí animen a totes les mares lactants a fer donacions, requereix poc esforç i els nadons malalts us ho agrairan sempre!

La llet materna contribuirà al desenvolupament dels nounats de baix pes (entre 800 i 1.500 grams) amb risc de patologia digestiva o intestinal, dèficit immunitari o una salut precària.

També s’utilitza després de cirurgies de l’aparell digestiu, ja que aquesta llet és més fàcil de digerir i facilita la recuperació intestinal.

El seu consum disminueix les infeccions generalitzades greus i combat les necrosis intestinals, la causa principal de defunció entre els nounats.

 

QUI POT SER DONANT DE LLET?

Per poder donar llet, només has de complir unes condicions bàsiques:

• Estar alletant el teu nadó i tenir llet suficient.

• Presentar bona salut i dur uns hàbits de vida saludables.

 

PROCEDIMENT PER SER DONANT

1 Posa’t en contacte amb el banc de llet o bé adreça’t a qualsevol centre fix del Banc de Sang i Teixits. Cal sol·licitar cita prèvia.

2 Identifica’t com a donant de llet.

3 En una entrevista mèdica, un professional del BST t’ajudarà a respondre un qüestionari mèdic breu i et sol·licitarà el consentiment per extreure’t una mostra de sang amb la intenció de descartar certes malalties.

4 Si les analítiques són correctes, t’explicarà com extreure’t la llet i com conservar-la fins al lliurament. A més, et proporcionarà un tirallet i els envasos especials per conservar-la. El banc de llet passarà a recollir la llet al teu domicili.

Els comentaris estan tancats.